Nesna og
Helgeland

Nesna

Nesna er en kommune ved vakre Helgelandskysten i Nordland. De fleste elevene ved KVN bor på Nesna tettsted. Her finner du butikker, kafeer og restauranter. Du finner også en rekke muligheter for fritidsaktiviteter, vi kan nevne teaterforening, svømmehall, kunstgressbaner, idrettshall, badmintonbane, treningsstudioer, innendørs skytebane, turløyper og mye mer. De fleste klassekameratene dine vil bo mindre enn en 5 minutters spasertur unna deg. Denne nærheten til alt og alle er noe av det unike ved KVN og Nesna.
Nesna har hatt høgskole i over 100 år, så innbyggerne i Nesna er vant til å ta godt i mot studenter og elever. Det er derfor rikelig tilgang til rimelige hybler og leiligheter.

KVN har en hybelblokk med noe oppfølging fra miljøarbeider.

Velkommen til Nesna og KVN!

Helgeland

Helgeland strekker seg fra Saltfjellet i nord til trøndelagsgrensen i sør. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet. På kysten ligger et fantastisk øyrike som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste. Og det er her du finner Polarsirkelen.

Kystriksveien som går gjennom Nesna, er som Norges svar på Californias Highway 1, og er en av de vakreste bilturene i verden.

Helgelandskysten har mye mer å by på enn det man finner langs veien. Noe av det mest unike langs helgelandskysten er nemlig de store og små øyene ute i havet. I Nesna kan du lære havpadling og leie kajakk rimelig av profesjonelle aktører. Nesna er et glimrende utgangspunkt for å utforske Helgelandskysten, enten du padler selv eller reiser med ferge, hurtigbåt eller hurtigruta.

 

Reise til Nesna

 

Nesna er lett å reise til fra de største byene på Helgeland. Det går daglige bussavganger til Mo i Rana og hurtigbåt og hurtigrute til blant annet Sandnessjøen og Bodø. Det er togforbindelse til Mo i Rana og flyplass i Sandnessjøen, Mosjøen, Mo i Rana og Bodø. Alle de tre byene Mo i Rana, Sandnessjøen og Mosjøen er en times kjøretur unna.

Med ungdomskort reiser ungdom så mye de ønsker med buss, hurtigbåt og ferge i hele Nordland til en fast lav pris!

KVN IKT med e-sport