toppidrett

E-sport

hva er toppidrett

E-sport?

E-sport er konkurransespilling som foregår på et visst profesjonelt nivå. Gjennom 5-timers faget Toppidrett E-sport lærer du hvordan du kan hevde deg innen e-sport. Ut over de 5 timene toppidrett vil du trene mye på spesifikke ferdigheter sammen med laget ditt.
Du trener koordinasjon, reaksjonevne, konsentrasjonsevne og får veiledning i hvordan du kan presetere bedre i det spillet du har valgt. Vår meget dyktige esport-lærer vil veilede deg ved å analysere en spilløkt sammen med elevene. Du får lære av de aller beste på feltet e-sport. Samtidig vil faget toppidrett lære deg om viktige områder som kosthold, fysisk form og hjernens behov for hvile.

E-sport skiller seg fra "gaming" ved at man har en mye mer analytisk tilnærming og et mye mer målrettet og bevisst forhold til spillingen og livsstilen sin.

toppidrett e-sport

utstyr

Akkurat som i andre idretter er en e-sportutøver avhengig av utstyr i proff-klassen. Utstyret skal gi topp ytelse, samtidig som det skal være ergonomisk utformet slik at skader kan forebygges.
På KVN har vi bestemt oss for at anskaffelse av utstyr til e-sport skal være et fagrelatert prosjekt for IKT-klassen.
Det er altså elevene selv som sammen med IKT-lærer og e-sportlærer har laget kravspesifikasjon, budsjett og stått for bestilling og montering.
Spillutstyret skal være dedikert til e-sport og skal kun benyttes til e-sport av e-sport elevene. Skolen har annet utstyr til bruk i de andre IKT-fagene. Vi har en IKT-lab med PC-er, laptopper, switcher og annet nettverksutstyr i tillegg til servere.

Prioritert spill

CS:GO

For toppidrett e-sport har vi valgt er det lagspillet Counter-Strike: Global Offensive. Vi kontakter deg for å høre om dine spillønsker etter at du er tatt opp som elev på IKT-servicefag. Vi lover ikke at vi kan etterkomme dine ønsker, men vår e-sportlærer vil alltid gjøre en vurdering.


vår E-sport lærer

kim-Erik "ZarotaN" Aanes

Startet sin første bedrift som 17-åring, en internettkafe. Spilte deretter Warcraft 3 på toppnivå i Europa. Fant etter hvert ut at hans store styrke  var som spillanalytiker og "player management".  Dette gjorde han freelance i noen år med lag helt opp til Tier 1-nivå i spill som Counter-Strike, Stracraft, Heartstone og mange flere, før han gikk videre og startet sin første org i 2010.
Målet til Kim-Erik har alltid vært å bygge opp nye lineups, for så å hjelpe dem inn i større lag. Kim-Erik er også hyppig brukt som e-sport spesialist for events og show og har vært selv vært leder for over 50 arrangementer i Norge.

I e-sportens barndom startet Kim-Erik Gamer's Paradise, nå kjent som Telialigaen, den største e-sportligaen i Norge. Han fikk Coca-Cola med på laget, som igjen fikk med Gamer.no, som nå har overtatt ansvaret for arrangementet.

Kim-Erik har vært CEO/Manager i GamersLeague eSports med over 30 nasjonale mesterskap i mange forskjellige spill som CSGO, Starcraft, LoL, Track Mania og HearthStone. Her var de det første laget noensinne til å ha 2 spillere i "top 8 finals" i Blizzards HS majors. Deres HeartStone og StarCraft lineup var rangert som top 5 i Europa i 3 år, og de deltok aldri i et Norsk LAN uten å vinne. Han var med på å oppnå tredjeplass i ESWC, andreplass i SLTV Proseries, to tredjeplasser i Gosuleague Pro I Dota 2. Han har solgt lag/spillere til orgs som Fnatic, Team Liquid, MYM, Dignitas og flere andre.
Han har også vært CEO/manager i "The Gatkeepers" med over 15 nasjonale mesterskap i flere spill som CSGO, OverWatch, HearthStone og Shootmania i tillegg til flere topplasseringer i forskjellige spill. I CSGO vant de to minors (etter det gamle minor/major systemet).

Nå er Kim-Erik engasjert i Ronin Horde med to seire i polsk CSGO skoleliga før lineup'en ble plukket opp av andre lag. Andreplass i Copenhagen GFames i APEX Legends kan nevnes, for ikke å glemme at han er leder for et lag som er rangert som et av de beste i Europa i PUBG.

KVN IKT med e-sport